Diş beyazlatma (Bleaching) uygulamaları, diş hekiminin kontrolü altında çeşitli tedavi yöntemlerinden yararlanılarak dişin renginin ağartılmasını sağlayan işlemidir. Bu uygulamaların sonucunda dişlerde gözlenen beyazlık etkisi, rutin ağız ve diş bakımı özenli bir şekilde sürdürüldüğünde ortalama bir yıl etkisini devam ettirir.
Diş beyazlatma tedavisi, gülüş profilindeki tüm dişlerin renk tonunda açılma sağlanması istendiğinde klinik ortamında ya da evde uygulanabilen yöntemler ile yapılabilir. Klinik şartlarında hekimin gözetiminde yapılan uygulama ofis tipi beyazlatma olarak adlandırılır. Ev koşullarında belirli bir süre uygulama yapılmasını kapsayan tedavi yöntemi ise ev tipi beyazlatma olarak bilinir. Genel gülüş profilini kapsayan bu uygulamaların yanı sıra, dişlerin kanal tedavisine bağlı olarak renk değişimi gösterdiği durumlarda da beyazlatma işlemine ihtiyaç duyulabilir. Bu durumlarda tek diş beyazlatma uygulamaları ile dişin iç yüzeyindeki renklenmeler giderilebilir.
Ofis tipi beyazlatma işlemlerinde ağartıcı madde aktivasyon ile birlikte yoğun etki göstereceğinden öncelikle dişleri çevreleyen dokular izole edilir. Ardından beyazlatıcı ajan dişler üzerine homojen bir şekilde uygulanarak UV ışını ya da lazer ile uygulamasıyla aktive edilir. Aktivasyon beyazlatıcı ajanın etkisini büyük oranda hızlandıracağından dişlerin renginde belirgin bir değişim sağlanır. Seans tamamlanınca uygulanan beyazlatıcı jel, dişler üzerinden temizlenir. İstenilen renk tonu değişimine bağlı olarak kimi durumlarda birden çok seans uygulanması da planlanabilir.
Ev tipi beyazlatma işlemlerinde hastanın ev ortamında dişlerine beyazlatıcı ajan uygulayabilmesi için özel plakların hazırlanması gerekir. Bu nedenle hastanın dişlerinin ölçüsü alınır ve beyazlatma plaklarının hazırlanması için laboratuvara gönderilir. Plaklar teslim edildiğinde hasta diş hekiminin önerdiği doza uyarak beyazlatıcı jeli uygulayarak kullanır.
Tek diş beyazlatma işlemlerinde tedaviye ilgili dişin üzerindeki dolgunun sökülmesiyle başlanır. Dişin içerisine beyazlatma ajanı uygulanır ve ardından bölgenin korunması için bu alan geçici dolguyla kapatılır. Renk değişimi diş hekimi tarafından belirli aralıklarla kontrol edilir ve istenilen beyazlık sağlandığında beyazlatma ajanı dişin içerisinden temizlenir ve dişler son haline ulaşır. Bölgeye yeni bir kalıcı dolgu uygulaması yapılmasının ardından ise tedavi tamamlanmış olur.
Diş beyazlatma işlemlerini takip eden ilk süreçte uygulama yapılan dişler renklenme etkenlerinin tutunabilmesi için savunmasız durumda olduğundan tüketilen gıdalara dikkat edilmesi önemlidir. Diyette siyah, kahverengi, kırmızı gibi yoğun renk tonuna sahip besinlere tedaviyi takip eden ilk haftalarda yer verilmesi elde edilen beyazlığa zarar verebileceği için çay, kahve, salça, sigara gibi ürünlerin tüketimine bu dönemde ara verilmesi önerilir.
Esteethic sayesinde tüm diş beyazlatma işlemleri ihtiyaçlarınıza bağlı olarak uygulanır. Siz de dilediğiniz zaman kliniğimize başvurabilir ve randevu alabilir, beyazlatma uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Formu doldurun, sizi en kısa süre içerisinde arayalım ve merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayarak tedavinizi planlamaya başlayalım.
Beklemek istemezseniz hemen bizi arayın: +90 322 999 4 222