Porselen lamine diş kaplamaları (Laminate Veneers), dişlerin yalnızca ön yüzeylerini kapsayacak şekilde hazırlanan estetik görünüme sahip diş protezi uygulamalarıdır. Bu uygulamalar ile dişlerin form, şekil ve renk özellikleri değiştirilerek dişin sağlığını destekleyici ve hastanın beğenisine uygun olacak şekilde pek çok düzenleme yapılabilir. Protezi tasarımı kişinin yüz hattı, doğal diş yapısı, karakter özellikleri ve estetik beklentileri gibi pek çok parametre göz önünde bulunarak özenle hazırlanır. Bu sayede kişiye özgü ve oldukça estetik bir görünüm oluşturulması mümkün olur.
Porselen lamine kaplamalar, yüksek şiddetteki orantısız yükleri sağlıklı bir şekilde karşılayamaz. Dişlere orantısız yük gelmesi problemine tırnakların yenmesi, kalem ısırma, diş sıkma veya gıcırdatma gibi çeşitli parafonksiyonel alışkanlıkların varlığında sıklıkla rastlanır. Bu alışkanlıkların varlığı yapılacak tedavinin başarısını ve ömrünü tehlikeye sokacak durumlardır. Orantısız yük dağılımının bir başka nedeni de alt çenenin önde konumlanması ya da ön dişlerin baş başa kapanması gibi çene ilişkisindeki kalıtımsal problemlerdir. Bu durumlarda lamine tedavisinin yapılabilmesi için öncelikle orantısız yük dağılımının nedeni olan etkenin tedavi edilmesi, başarılı bir tedavi yapılabilmesi için şarttır.
Lamine uygulamasına engel olabilecek bir diğer etken diş yapısında gözlenen bağlanma problemleridir. Mine dokusunda yapısal bozulmanın gözlendiği kalıtsal hastalıkların varlığında diş yüzeyindeki doku kalitesi ve miktarı dişin lamine ile ideal bağlantısının sağlanabilmesine engel olur.
Dişlerde renkleşmenin ileri düzeyde olması durumunda porselen lamineler estetik görünümün düzenlenmesinde yetersiz kalabilmesi nedeniyle tercih edilmeyebilir. Pek çok durumda doğal diş dokusuna uyum göstermesiyle avantaj sağlayan yüksek ışık geçirgenliği özelliği bu durumda renkleşmenin yansıması nedeniyle dezavantaj haline gelir.
Protezin bakımın sağlanması ve ilgili dişlere orantısız kuvvetlerin gelmesinden kaçınılması tedavinin ömrü için büyük öneme sahiptir. Protezin bakımı için rutin ağız bakım prosedürleri olan
diş fırçalama ve diş ipi veya ara yüz kullanımına özen gösterilmesi yeterlidir. Hem doğal dişlere hem de yapılan restorasyona zarar vermesi nedeniyle sert kabuklu yiyeceklerden kaçınılması tedavi ömrünü uzatmada önemli oranda etkilidir. Düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitmek, dişlerin yük dağılımlarında çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilecek değişimlerin erken dönemde tespit edilebilmesine imkan verir. Bu sayede yük dağılımını değiştiren etken daha kısa sürede tedavi edilebilir ve hem proteze hem de dişlere verebileceği zararların önüne geçilebilir.
Kliniğimiz porselen lamine uygulamalarını sunmak için gerekli tüm donanımlara sahiptir. Siz de dilediğiniz zaman kliniğimizden randevunuzu oluşturabilir, porselen lamine uygulamaları ve tedavi ihtiyacınız hakkında daha detaylı bilgi hakkında hekimlerimize danışabilirsiniz.
Formu doldurun, sizi en kısa süre içerisinde arayalım ve merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayarak tedavinizi planlamaya başlayalım.
Beklemek istemezseniz hemen bizi arayın: +90 322 999 4 222