All on 4 implant uygulamaları; tüm çeneyi kapsayan sabit protezlerin destek alanlarının oluşturulması amacıyla yapılan, özel boyutlara sahip dental implantların çene içerisinde tedaviye özgü konumlara yerleştirilmesi sayesinde mümkün olan minimum sayıda implantın kullanıldığı tedavilerdir. Çenede yer alan bütün dişlerin kaybedildiği durumlarda hareketli protezlerin konforlu bir şekilde kullanımının mümkün olmadığı hastalar ya da sabit protez yaptırmak isteyenler için uygun bir tedavi alternatifidir. Çene kemiği hattının her alanında implant için yeterli kemik dokusunun mevcut olmadığı durumlarda dahi implant için gerekli kemik seviyesinin yalnızca spesifik alanlarda mevcut olması durumunda uygulanabilir olmasıyla ön plana çıkar. Bu özelliği sayesinde pek çok hastada ek bir cerrahi işleme ihtiyaç duyulmadan implant ve tüm çeneyi kapsayan sabit protez uygulamalarının yapılabilmesine olanak tanır. Sistem için gerekli olan implant sayısı minimum 4 olmakla birlikte, çene kemiklerinin mevcut durumu ve hacimsel özelliklerine bağlı olarak bu sayı 8’e kadar çıkabilir. Tedavinin hemen ardından geçici diş protezlerinin uygulanmasına imkan tanıyabilmesi sayesinde dişsizliğe bağlı estetik kayıpları ve konuşma problemlerini oldukça kısa bir zaman içerisinde ortadan kaldırabilir.
All on 4 yöntemi ile tedavi yapılabilmesi için öncelikle detaylı bir muayenenin yapılması şarttır. Planlanan ilk muayenede kişinin klinik ve radyografik bulguları incelenerek çeşitli kayıtlar alınır ve hastanın implant uygulamaları için uygunluğu, yapılabilecek protez tedavisi alternatifleri değerlendirilir. Dental implant tedavisinin uygunluğunun değerlendirilmesi için çene kemiğinin farklı alanlardaki boyu, hacmi ve kalitesi göz önünde bulundurulur. Bunun yanı sıra, diş eti dokusunun yeterliliği de implant tedavilerinin başarısında önemli bir unsur olduğundan değerlendirmeye alınır. Dokuların mevcut durumu All on 4 uygulamaları için nadiren yetersiz kalabilir. Ancak bu durumlarda da ilgili bölgelerde doku miktarını artıracak ek cerrahi işlemlerin uygulanması ile problem ortadan kaldırılabilir. Ek cerrahi işlemlerin gerekli olduğu nadir durumlarda kemik tozu eklemeleriyle yeterli hacim oluşturulabilir ve bölgede yeni yapılan kemiğin yeterli kaliteye ulaşması için gerekli sürenin geçtikten sonra All on 4 tedavisine geçiş yapılabilir.
All on 4 uygulaması için gerekli koşullar mevcut ise öncelikle hazırlanacak geçici protezlerin tasarlanması için her iki çenenin de ölçüsü alınır. Bu işlemi takiben üç boyutlu bilgisayar destekli tomografi üzerinden detaylı değerlendirmeler yapılarak ağız içerisinde hazırlanması planlanan protezler için en uygun olacak şekilde yerleştirilecek implantların konum ve boyut özellikleri belirlenir. Tedavi aşamasında ihtiyaç duyulacak tüm detayların belirlenmesinin ardından ise uygulama seansına geçilebilir.
Dental implant uygulaması lokal anestezi altında ağrısız ve konforlu bir şekilde tamamlanabilir ya da kişinin tedavi süreçlerinden korktuğu durumlarda anksiyeteyi kontrol altına alarak hastaya daha konforlu bir ortam sunmak için sedasyon veya genel anestezi yapılabilir. Hastanın ağız içinde dişlerinin var olduğu ancak çenede yer alan tüm dişlerin harap olduğu için çekilmesinin gerektiği durumlarda tedaviye bu dişlerin çekimleriyle başlanır. Diş çekimlerini takiben aynı seans içerisinde implant uygulamaları yapılabilir ya da ilgili dokuların iyileşme süreçlerinin tamamlanması beklenebilir. İmplant uygulamasına geçildiğinde yerleştirilecek implantların özelliklerine uygun olacak şekilde çene kemiğinde yuva hazırlanır ve implantlar ilgili yuvalara yerleştirilir. Ardından çene ölçüsü üzerinden oluşturulan geçici protezler implantların üzerine yerleştirilir. İmplantların kaynaşma sürecinin tamamlanarak kemik ile ideal bir bağlantı oluşturmasını sağlamak amacıyla ortalama 3 ay olacak şekilde bekleme sürecine girilir. Bu sürecin tamamlanmasının ardından ise gerekli kontroller yapılır ve kalıcı diş protezleri implantların üzerine sabitlenir.
All on 4 uygulamasında cerrahi bir uygulama yapılması ve dokularda belirli oranda değişim meydana gelmesi nedeniyle minimal ağrı ve ödemin olması normaldir. Bu durumu olabildiğince kontrol altına alarak hızla iyileşmesini sağlayabilmek için tedaviyi takip eden ilk 24 saatlik süreçte soğuk kompres uygulanması oldukça faydalıdır. Bu uygulamanın yanı sıra, diş hekiminin tedaviyi takiben reçete edeceği ilaçların, hekimin önerilerine uygun olarak kullanılması da bölgedeki iyileşme sürecini önemli oranda hızlandıracak ve tedavi sonrasının konforlu bir şekilde geçmesine önemli oranda katkı sağlayacaktır. Tedaviden sonraki süreçte implantların kemik dokusuyla kaynaşma aşamasında olduğu göz önünde bulundurulmalı ve geçici diş protezlere gelecek yükün minimal oranda tutulmasına dikkat edilmelidir. Bu ilk üç aylık süreçte sert ve yapışkan gıdaların kaçınmak ve diyette yumuşak besinlere ağırlık verilmesi ideal bağlantının oluşabilmesi için önemlidir. Daimi protezlere geçişin ardından ise kişi standart beslenme düzenine geri dönebilir.
Kliniğimiz All on 4 tedavileri için gerekli donanımları ve alanında uzman hekimleriyle sizlere bu tedavi alternatifini sunmaktadır. Siz de dilediğiniz zaman kliniğimizden randevunuzu oluşturabilir, sizin için uygun olan implant ve protez tedavileri hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Formu doldurun, sizi en kısa süre içerisinde arayalım ve merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayarak tedavinizi planlamaya başlayalım.
Beklemek istemezseniz hemen bizi arayın: +90 322 999 4 222