Sinüs yükseltme, kemik grefti ve augmentasyonu tedavileri, kişinin çeşitli nedenlerle kaybettiği çene kemiği hacminin ilgili bölgelerde kemik gelişimini sağlayarak artırılması işlemleridir. Kemik grefti olarak adlandırılan kemik tozları, bu amaçla ilgili bölgelere yerleştirilen materyaller olarak tanımlanabilir. Greftlerin ilgili bölgeye yerleştirilerek sabitlenmesini kapsayan augmentasyon işlemi, kemiğin eninin veya boyunun artırılmasında tercih edilir. Bunun yanı sıra sinüs boşluğunun tabanının kemik yıkımı ile aşağı çekildiği durumlarda bu tabanın yükseltilmesi amacıyla da uygulanabilir.
Kemik dokusu; diş çekimi, diş eti hastalığı veya yaşa bağlı gelişen erimeler ya da çene kemiğinde apse oluşumu veya travma gibi faktörlere bağlı olarak kaybedilebilir. Etkenlerin bir ya da birkaçının gözlenmesi durumunda bölgeye fonksiyonların geri kazandırılmasını sağlayan bir tedavinin yapılabilmesi mümkün olmayabilir. Bu durumda ağız, diş ve çene sağlığının uzun süre korunabilmesi ve kaybedilen dokuların geri kazandırılması için kemik augmentasyonu uygulamalarının yapılması tercih edilebilir. Augmentasyon uygulaması bölgeyi fonksiyonel ve estetik problemlerin düzenlenmesi için hazırlayabilir. İlgili alanda fonksiyonel problemlerin çeşitli diş tedavileriyle düzenlenebileceği durumlarda ise daha ideal koşullar oluşturarak yapılacak tedavinin ömrünü uzatmak için uygulanabilir. Yapılan bu uygulamalarla birlikte kemik dokusu, ağız içindeki boşluk alanların tedavi edilebilmesi için ihtiyaç duyulan implant uygulamalarına hazırlanmış olur.
İlk muayene sırasında hastanın klinik ve radyografik bulguları üzerinden tedavinin ana hatları belirlense da detaylı tedavi planlaması üç boyutlu radyografilerin ayrıntılı incelemesiyle yapılır. Hekim ve hastanın ortak kararı ile belirlenen tedavide yapılacak işlemler, lokal anesteziyle konforlu bir şekilde uygulanabilir. Anestezi uygulamasını takiben işlem yapılacak bölgede gerekli olduğu durumlarda kemiklerin düzenlemesi yapılır. Sinüs yükseltme işlemi uygulanacaksa sinüs boşluğunu çevreleyen membrana ulaşmak amacıyla bölge hazırlanır ve membranın kemik dokusundan serbestlemesi yapılır. Kemik dokusunun artırılması planlanan bölgelere, hastaya uygun kemik grefti yerleştirilir ve özel bir membran ile bölgedeki kemik greftinin hareketsizliği sağlanır. İlgili bölgeyi çevreleyecek olan yumuşak dokular, dikişler yardımıyla birleştirilerek bölgenin üzeri tümüyle kapatılır ve bu şekilde tedavi tamamlanmış olur.
İşlemlerin aynı seans içinde uygulanabilmesini belirleyen ana faktör uygulanacak olan implantın stabilizasyonudur. İmplantın hareketsizliğini sağlamak için yeterli doku miktarının bulunduğu durumlarda kemik tozunun bölgeye yerleştirilmesi ve implantın uygulanması aynı seans içinde uygulanabilir. Hareketsizliğin sağlanamayacağı durumlarda ise aynı anda tedavi yapılması durumunda her iki tedavi de başarısız olacağından uygulamaların farklı zamanlarda planlanması gerekir. Bu durumda öncelikle kemik grefti yerleştirilen bölgede ideal kemikleşmenin oluşması beklenir ve bu sürecin ardından implant tedavisine başlanır.
Kliniğimizde sinüs yükseltme, kemik grefti ve augmentasyonu uygulamaları, alanında uzman hekim kadromuz tarafından özenle uygulanmakta ve takip edilmektedir. Siz de tedavi ihtiyacınız hakkında detaylı bilgi edinmek için kliniğimizden randevu alarak konuyu deneyimli hekimlerimize danışabilirsiniz.
Formu doldurun, sizi en kısa süre içerisinde arayalım ve merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayarak tedavinizi planlamaya başlayalım.
Beklemek istemezseniz hemen bizi arayın: +90 322 999 4 222