Kanal Tedavisi

Kök kanal tedavisi, bir dişin sinir dokusunun çeşitli nedenlere bağlı olarak enfekte olduğu durumlarda enfeksiyon bölgesinin çevresinde yer alan sağlıklı doku alanlarını korumak amacıyla yapılan tedavilerdir.

Kök Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kök kanal tedavisi, lokal anesteziyle konforlu bir şekilde sinir dokusunun temizlenip dişten uzaklaştırılması ve ardından oluşan boşluk alanın uygun materyallerle doldurulmasıyla gerçekleştirilir. Tedaviyi takip eden ilk birkaç gün bölgede minimal ağrı ve hassasiyet gözlenebilir ancak bu durum zamanla kendiliğinden azalarak ortadan kalkar.

Kök Kanal Tedavisi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sinir dokusu uzaklaştırılan dişlerin, dolgusu yapılmadan önce gelen kuvvetlere direnci düşüktür. Bu nedenle seans aralarında sert veya yapışkan gıdaların tüketiminden kaçınılmalı ve dişin ani ya da yüksek şiddetli kuvvetlere maruziyetinin önüne geçilmelidir.  

Dişlerin Kök Kanal Tedavisine İhtiyaç Duyduğu Nasıl Anlaşılır?

Dişlerde hastalık, kimi zaman belirtisiz ilerleyerek doku yıkımlarına neden olabilir ve bu durum radyografik muayeneler sırasında tespit edilebilir. Belirtilerin olduğu durumda ise ileri düzeyde sıcak-soğuk hassasiyeti, dişin renginin değişimi, kendiliğinden başlayan ve gece şiddetlenen ağrı ile kendini gösterir. Siz de bu belirtilerden bir ya da daha fazlasına sahipseniz kliniğimizden kolaylıkla randevunuzu oluşturabilir ve hekimlerimizden tedavi ihtiyacınız hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz Danışın

Formu doldurun, sizi en kısa süre içerisinde arayalım ve merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayarak tedavinizi planlamaya başlayalım.

Beklemek istemezseniz hemen bizi arayın: +90 322 999 4 222